Powered By Blogger

16 Mart 2013 Cumartesi

0062- ( 1 ) HERTELDEN - Peygamber Efendimiz (SAV) 'in Hazret Ali'ye Tavsiyesi

Ya Ali; her gece şu beş şeyi yapmadan uyuma:

  1. Kur'an'ın tamamını okumadan,
  2. Dört bin dirhem sadaka vermeden,
  3. Ka'be'yi ziyaret etmeden,
  4. Cennetteki, yerini (hazırlayıp) korumadan,
  5. Hasımlarını kendine razı kılmadan (dargın olduğun biriyle barışmadan), uyuma
Hazreti Ali, (r.a.) "Her gece, uyumadan evvelki, kısa bir vakitte bunları nasıl yapabilirim, bu nasıl mümkün olur, ya Rasulullah", dedi.

Peygamber Efendimizi (SAV) şöyle buyurdu; - Ya Ali, bilmiyor musun-ki:

  1. ( 3 kere) İhlas Suresini (Besmele ile, Kulhüvallahü ehad suresini okumak) Kur'an'ın tamamını okumuş gibi sevaba eşittir.
  2. (4 kere) Fatiha Suresini okumak, dört bin dirhem sadaka sevabına eşittir.
  3. (10 kere) "La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh, lehül-mülkü ve lehül-hamdü Yuhyi Ve Yumitü ve hüve ala külli şey'in kadir", demen, Ka'be'yi ziyaret sevabına eşittir.
  4. (10) "La havle vela Kuvvete illa billah-il aliyil azim" demen, Cennetteki yerini hazırlamana ve yerini korumana vesiledir.
  5. (10) Estağfirullah-el azim ellezi la ilahe illa hü, el hayy-el kayyume ve etubu ileyh", demen,  dargın ve husumetli olduğun insanlarla barışmış, onları kendine razı etmiş, derecesine sevaba vesiledir". Buyurdu.
Allah rızası için, tüm Müslüman kardeşlerimize yollayalım lütfen. Herkes bilinçli olsun. Allah'a yakınlaşmak için ve bol bol sevap kazanmak için, birbirimize yardım edelim ve herkesi bilinçlendirelim. ( Bu kısım, kaydı hazırlayan kişinin notu olup, adını vermedi.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder