Powered By Blogger

31 Ocak 2013 Perşembe

9 - (16) HERTELDEN - Network Marketing İp Ucları/1

  1. Zengin Baba Yoksul Baba kitabının ünlü yazarı Robert Kyosaki, Network Marketing için şöyle diyor:  "İnsanlara yardım etmeyi seven insanların, işletme okuludur".
  2. Kayıt olmayan adaylara fazla bilgi vermeyin. Kayıt öncesi merak uyandırın. Kayıt olduktan sonra da yeteri kadar bilgi verilmeli.
  3. Organizasyonunuzla bizzat, kendiniz ilgilenin. Başkalarına havale etmeyin.
  4. Network Marketing'de, siz ne yaparsanız aynen kopyalanır. İyi veya kötü fark etmiyor. Siz adayınızı başkalarına yönlendirirseniz, o da, ileride adayını başkasına yönlendircektir.
  5. Kurda sormuşlar, boynun neden kalındır? Kurdun cevabı şöyle olmuş, kendi işimi kendim görürüm de, ondan.
  6. Gerçekçi emek verilmeyen organizasyon, tutunamaz ve çok geçmeden çöker.
  7. Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz.
  8. Hayalgücü bilgiden daha önemlidir. Albert Einstein
  9. Hayalleri ve hedefleri olmayan insanlar, yerinde sayanlardır.
  10. Hergün aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar bekleyenler, ancak çılgınlardır.
  11. Adayına sor: Son beş yılda hayallerinin ne kadarı gerçekleşti?
  12. Adayın, bugün karar vermezse, beş sene sonra neler kaybedecek veya neler kazanacak?
  13. İnsanlara balık vermeyin, balık tutmayı öğretin, sözü Network Marketing için de geçerlidir.
  14. Dünyanın ilk dolar milyarderi, Jean Paul Getty'nin şu sözü, Network Marketing için söylenmiştir: 1-) Kendi işinde olmalısın. 2-) Talep edilen ürünü sunmalısın.  3-) Ürününle ilgili garanti vermelisin. 4-)  Çalışanlarını ödüllendirmelisin.  5-) Başkalarını başarılı yaparak, sende başarılı olmalısın.
  15. Adayını test yapmadan, yani başarılı olup olamayacağını anlamadan, kayıt yapmamalısın. Sadece aday kayıt etmek önemli değildir. Kendisine faydalı olacak mı? Şirket için ne yapabilecek? Geçmişinde neler yapmış, neleri başarmış? Yani ciddi şekilde mülakat görüşmesi yapılmalı ki, izlenim iyi ise, kayıt yapılmalı. 
  16. Her şeyden önce Network Marketing işi, bir değişim ve dönüşüm işidir. Değişemeyecek ve yeni bir hayat tarzına kendisini uyarlayamayacaksa,  işe dahil edilmemeli. Böylece umutlarıyla oynanmamış olur. Uygun olmayan insanları işe dahil etmek, başka bir yaklaşımla vebal taşımak, demektir.
       
Not: (Network Marketing işinde bulunmuş, Network Marketing'in özünü bilen, bir kimse olarak, bir takım tecrübelerimi nacizane paylaşmak istedim. Sebahattin Tokmak)
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder